Εμφυτεύσιμοι φακοί επαφής

(Visian ICL)

ςΈνας εμφυτεύσιμος φακός επαφής (ICL) σας προσφέρει την ελευθερία από την μυωπία, υπερμετρωπία ή αστιγματισμό. Ο ICL εισάγεται στον οφθαλμό κατά τη διάρκεια μιας σύντομης χειρουργικής επέμβασης. Σε αντίθεση με το LASIK ή PRK, η εμφύτευση ICL δεν αλλάζει μόνιμα το σχήμα του κερατοειδούς. Επίσης, ο ICL μπορεί να βελτιώσει την ποιότητα της όρασης σας καλύτερα από πολλές άλλες διαθλαστικές επεμβάσεις.

Ποιότητα της Όρασης

Ο ICL μπορεί να προσφέρει όχι μόνο άριστη οπτική οξύτητα αλλά και άριστη ποιότητα της όρασης. Δυνητικά, δεν χρειάζονται φακοί επαφής ή γυαλιά. Με τον ICL, οι περισσότεροι ασθενείς είναι σε θέση να απαλλαγούν από τα γυαλιά τους και τους φακούς επαφής. Ο ICL επιτυγχάνει υψηλό επίπεδο μετεγχειρητικής οξύτητας, η οποία αποκτάται  σχεδόν αμέσως μετά την επέμβαση.

Σταθερά αποτελέσματα

Αφού τοποθετηθεί ο ICL, δεν απαιτεί συντήρηση εκτός από τις συνήθεις εξετάσεις στον οφθαλμίατρο.

Ο φακός είναι κατασκευασμένος από Collamer, ένα υψηλής βιοσυμβατότητας υλικό που περιέχει μικρή ποσότητα κολλαγόνου. Ο ICL τοποθετείται στο εσωτερικό του ματιού και έτσι προστατεύεται από τη φθορά. Αυτό επιτρέπει στον ICL να παρέχει σαφή όραση που θα διαρκέσει για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα.

Πώς μπορώ να ξέρω αν είμαι κατάλληλος υποψήφιος για εμφυτεύσιμο φακό επαφής (ICL);

Οι υποψήφιοι για το ICL είναι μεταξύ 21 και 45 ετών, πάσχουν από μυωπία, υπερμετρωπία ή αστιγματισμό και επιθυμούν να πραγματοποιήσουν διόρθωση της διάθλασης. Ο ιδανικός υποψήφιος δεν έχει υποβληθεί σε επέμβαση στους οφθαλμούς και δεν έχει ιστορικό οφθαλμικών ασθενειών όπως ιρίτιδα, γλαύκωμα ή διαβητική αμφιβληστροειδοπάθεια.

Ασθενείς με ειδικές ή ακραίες ανάγκες διόρθωσης της όρασης μπορεί να είναι κατάλληλοι για εμφύτευση ICL.

Άτομα που δεν έχουν αρκετά μεγάλο βάθος πρόσθιου θαλάμου ή πυκνότητα ενδοθηλιακών κυττάρων μπορεί να μην κατάλληλα για ICL.

Πως γίνεται η εξέταση για ICL;

Ο προεγχειρητικός έλεγχος περιλαμβάνει:

Εξέταση της όρασής σας. Αυτό γίνεται για να επιβεβαιωθεί ότι η όρασή σας δεν έχει αλλάξει. Δείχνει επίσης πόσο υψηλό είναι το διαθλαστικό σφάλμα και αν ο ICL μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να διορθώσει την όρασή σας.

Έλεγχος για άλλα προβλήματα του οφθαλμού. Ο οφθαλμίατρος θα βεβαιωθεί ότι δεν έχετε προβλήματα με τα μάτια. Αυτό συμβαίνει επειδή άλλα προβλήματα θα μπορούσαν να επηρεάσουν τη χειρουργική σας επέμβαση 

Μέτρηση και χαρτογράφηση της επιφάνειας του κερατοειδούς σας. Ο οφθαλμίατρος θα ελέγξει το πάχος του κερατοειδούς σας και θα κάνει ακριβείς μετρήσεις της επιφάνειας του κερατοειδούς.

Μέτρηση του προσθίου θαλάμου

Πού είναι τοποθετημένος ο ICL;

Ο χειρουργός θα εισάγει τον ICL μέσω μιας μικρής τομής μέσα στον οφθαλμό ακριβώς πίσω από την ίριδα και μπροστά από το φυσικό φακό του ματιού. Ο ICL έχει σχεδιαστεί ώστε να μην επηρεάζει τις εσωτερικές δομές των οφθαλμών.

Θα υπάρχει πόνος;

Όχι, οι περισσότεροι ασθενείς δηλώνουν ότι είναι πολύ άνετοι σε όλη τη διαδικασία.

Ο οφθαλμίατρος σας θα χρησιμοποιήσει ένα τοπικό αναισθητικό πριν από τη διαδικασία και μπορεί να επιλέξει να χορηγήσει ένα ελαφρύ ηρεμιστικό επίσης.

Τι θα συμβεί αν η όραση μου αλλάξει μετά την τοποθέτηση του ICL;

Ένα πλεονέκτημα του ICL είναι ότι προσφέρει ευελιξία. Αν η όρασή σας αλλάξει δραματικά μετά την τοποθέτηση του φακού ο γιατρός σας μπορεί να τον αφαιρέσει και αν τον αντικαταστήσει.

Τι είδους διαδικασία εμπλέκεται στην εμφύτευση του ICL;

Η χειρουργική επέμβαση για την εμφύτευση του ICL είναι απλή και ανώδυνη. Η ίδια η διαδικασία εμφύτευσης διαρκεί περίπου 10 λεπτά και εκτελείται σαν χειρουργείο ημέρας. Μπορεί να νιώσετε πολύ ήπια δυσφορία κατά τη διάρκεια της εμφύτευσης ICL. Μετά την επέμβαση θα σας δοθούν σταγόνες για να χρησιμοποιήσετε τις πρώτες εβδομάδες μετά το χειρουργείο

Μπορεί ο ICL να αφαιρεθεί από το μάτι μου;

Αν και ο ICL προορίζεται να παραμείνει στη θέση του μόνιμα, ο οφθαλμίατρος μπορεί να αφαιρέσει χειρουργικά το εμφύτευμα εάν είναι απαραίτητο.

Θα αισθάνομαι τον ICL όταν είναι στη θέση του;

Ο ICL έχει σχεδιαστεί ώστε να είναι εντελώς διακριτικός μετά την τοποθέτησή του. Παραμένει στη θέση του από μόνος του και δεν αλληλεπιδρά με δομές του ματιού.

Είναι ο ICL ορατός σε άλλους;

Ο Visian ICL βρίσκεται πίσω από την ίριδα (το έγχρωμο τμήμα του ματιού), όπου παραμένει αόρατος τόσο για εσάς όσο και για τους άλλους. Μόνο ο οφθαλμίατρος μπορεί με εξέταση να διαπιστώσει την ύπαρξη εμφυτεύσιμου φακού

Πρότυπες Υπηρεσίες για την Όρασή σας